Renata

Renata Klenková – pokladník

Když mě na jaře roku 2013 při odchodu z práce oslovila kolegyňka Alenka, jestli nemám zájem hrát amatérské divadlo, byla jsem doslova zaskočená, kde na to přišla. Do té doby jsem vůbec nepřemýšlela o takovéto aktivitě. Pozvala mě k návštěvě jejich souboru. V té době se právě zkoušela hra, se kterou nyní vystupujeme, Láska, sex a žárlivost.
Náš amatérský soubor mě zaujal, ale nebyla jsem přesvědčená o tom, jestli bych vůbec měla odvahu vstoupit na divadelní prkna. Vzhledem k tomu, že nácvik hry byl již v plném proudu, ujala jsem se role nápovědy a pomalu přivykala atmosféře divadelnictví. Po odchodu kolegyňky Dáši ze souboru, najednou nebyla obsazena role služebné v již zmiňované hře, a já dostala příležitost si vyzkoušet, co to všechno obnáší na vlastní kůži.
Má první premiéra před obecenstvem byla v prosinci 2015 v Beskydském divadle. Tréma byla obrovská, ale zároveň úžasná atmosféra i publikum a já si nakonec celé představení náramně užila. Jsem ráda za příležitost, kterou jsem dostala, ale také je to obrovská zodpovědnost.
Děkuji všem mým divadelním kolegům za vstřícnost a důvěru. A fajn partu nadšenců a kamarádů, bez kterých by to vše nebylo možné.

Příspěvek byl publikován v rubrice Členové. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *