Viktor

Viktor Dudákosvědčený režisér

„Moje kamarádka Bára mi říkala, že v amatérském divadle hledají nové členy. Nechtěl bys to nezávazně zkusit, když už jsi kdysi hrával?“ Tyto věty pronesla moje přítelkyně v prosinci 2014 a od té doby nemám rád slovo nezávazně. Taková terminologie na divadle nefunguje, buď vás vtáhne hned a naplno nebo nikdy. No a mne to po více než deseti letech „divadelního půstu“ opět vtáhlo. Jako herec a režisér se snažím o jediný cíl a tím je na základě komediálního žánru spokojené a pobavené publikum. Domnívám se, že i amatérské divadlo může profesionálním přístupem nabídnout kvalitní zábavu. Pokud ovšem hledáte sdělení hlubokých myšlenek, psychologicky trýznivá dramata či otevřené, nejasné konce her, přelaďte prosím na jiný kanál. U nás naleznete jen vlídný, přirozený, lidský konverzační humor a odreagování se od každodenních trampot.
Osobně jsem typ herce, který potřebuje kontakt s divákem a nectí teorii, že do publika se prostě dívat nemá. Pro mne je odezva a výraz tváří hlavním faktorem, jak v průběhu představení upravovat svůj projev. Základem je ovšem znalost textu, pochopení jeho významu a vyváženého sladění obsahu s formou.
Narodil jsem se v Brně v roce 1975, do Nového Jičína a místního „amaťáku“ mi to trvalo očividně dlouho, protože deset let jsem se zdržel v Praze jako manažer zahraničního obchodu. Z dalších koníčků je to především hudba, cestování, ze sportu pak halový badminton a plavání.

Oblíbený herec: Louis de Funes, Laurel & Hardy,
Oblíbená kapela: Queen, Yes,
Oblíbená velikost poprsí: 3

Chtěl bych taktéž vyjádřit poděkování své přítelkyni Daně, která mne v divadelní činnosti plně a chápavě podporuje a rovněž všem kolegyním a kolegům ze souboru, protože bez jejich úsilí, obětavosti a angažovanosti by náš soubor nemohl vůbec vzniknout, natož ve výsledku nabídnout šálek humoru vám, ctěným divákům.

Příspěvek byl publikován v rubrice Členové. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *