Zdenek

Zdeněk Šmejda
Zdenek

V našem divadle jsem začal zkoušet v březnu roku 2015. Zavolal jsem Alence na inzerát, šel jsem se podívat na zkoušku a už mě to nepustilo. Nácvik hry Láska, sex a žárlivost byla v plném proudu a já začal s alternací Bernarda.

Začátky byly těžké, asi jako u každého, kdo kdy zkusil někde hrát. Intonace úplně jinde, než by měla být, pohled do stropu… Člověk vůbec nevěděl, co s rukama a kdyby jenom s rukama. A toho textu, který jsem myslel, že se snad nikdy nenaučím. No ale postupem času to nějak začalo zapadat a já začínal věřit, že snad vystoupím i před lidmi.

Po více jak půl roce nastala má první premiéra v Beskydském divadle. Připadalo mi, že jsem v jiném světě. Bylo to, jako kdybych vylezl Mount Everest. Sice jsem jednou upadl a ztratil text, ale kolega Viktor mě podržel, a nakonec i tento vtipný moment  sklidil potlesk. Všichni na scéně byli skvělí, hlavně Renata v roli Maria Luisy. Už se těším nejen na reprízu, ale hlavně na další hru.

A co jinak říct o sobě. Jsem ve znamení býka. Nezkrotný, ale příliš krotký, než abych mohl být dlouho sám. Vystudoval jsem jaderné inženýrství. Momentálně je mým povoláním technik a programátor v oblasti informatiky. Nicméně, když už mám všech „jedniček a nul“ plné zuby, čtu filosofické knížky nebo si jen tak pro radost něco napíšu, třeba i básničku. K mým dalším koníčkům patří volejbal, kolo, turistika.

No a to nejdůležitější v mém životě i přes všechny mé aktivity je a vždy bude rodina.

Příspěvek byl publikován v rubrice Členové. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *